luni, 31 martie 2014

”AM ÎNCREDERE ÎN STEAUA MEA!”

De la Arles am hotărât să mă abat un pic din drum și să merg spre Marsilia, cu intenția de a vizita frumoasa zona Calanque. Era seara, tocmai făcusem rost de la catedrala din Arles de acel ”credencial”, un fel de ”atestat de pelerin” spre Santiago de Compostela, și, bucuros, am pornit spre sud spre Port Saint Louis du Rhone, pe Via Rhona. Repede, undeva lângă Rhon, am găsit un loc bun de cort, cu o vedere superbă, am pus cortul, am mâncat pe îndelete, bucurându-mă de un foc micuț, de sunetele nopții și de cerul înstelat! A doua zi am mers foarte bine, având din spate vântul. La Mas Thibert am schimbat direcția spre est, părăsind frumoasa pistă de biciclete. Oricum, după un drum frumos, în care am văzut prima oară flamingi, pe la ora zece seara am ajuns și în centrul Marsiliei! Eu nu aveam bani de cazare, nu aveam hartă și habar nu aveam pe unde să o iau!... Știam doar că zona Calanque este o zonă muntoasă în sudul Marsiliei. M-am bucurat de farmecul și larma orașului, am întrebat diverse persoane cum aș putea să ajung la ”Calanque” și toți se uitau ca la un extraterestru la mine, explicându-mi că zona asta e mare și mă întrebau mai clar la ce calanque vreau să ajung (calanque înseamnă golf)... Un băiat m-a întrebat de ce naiba am venit până aici cu bicicleta și de ce nu am ales ceva mai frumos și mai accesibil bicicletelor?! Într-adevăr, de când intrasem în zona Marsiliei, adică de vreo două ore, a fost numai nebunie și mașini și disperare!... Oricum, acel băiat mi-a dat un sfat simplu și de bun simț: ia-o spre sud și mergi mereu pe lângă mare și până la urmă se termină drumul! Atunci ai ajuns la începutul zonei numit Calanque! Super! Era 10 seara, plin de oameni, plin de lumini, plin de veselie și plin de mașini!
Am mers bucuros, lejer, fără nici cea mai mică teamă că nu voi găsi unde să dorm! Eu am încredere în steaua mea! Adică am încredere că ziua de mâine, viitorul, neașteptatul, necunoscutul îmi vor aduce numai bine! În orice situație un pic mai grea îmi zic: ”sunt suficient de inteligent să fac față oricărei provocări!” Și așa este! În plus, când este vorba să găsesc locuri frumoase de dormit cred că ceva magic mă ajută! Chiar nu am explicație pentru acest lucru! Pur și simplu nici nu mai trebuie să caut ”cel mai frumos loc”, pur și simplu ajung direct acolo!” Dacă undeva este un loc frumos și bun de campat, eu ajung la el! Totuși, ca ”magia” aceasta să funcționeze, eu trebuie să am o anumită atitudine, o încredere și o liniște. Nu trebuie să intervin eu, cu rațiunea sau cu frica mea pentru a găsi locul, că altfel magia se retrage și rămân la nivelul puterilor mele. Care este un nivel bun, dar nu se compară cu cel magic!
Am mers și într-adevăr drumul s-a terminat! Cred că era ora 23! Dar erau doar case! Nu aveai unde să campezi, nu era nimic sălbatic sau pustiu! Doar că se termina drumul!
M-am întors un pic și, cântând ceva, am luat-o pe prima stadă care urca încercând să găsesc o cale să merg și mai mult spre sud. Am reușit, am mers, am mers, ba înainte, ba mai urcam, ba mai coboram, fără să am nici un habar pe unde o iau, dar era clar că pas cu pas mergeam spre sud. La un moment dat m-am oprit și, în întuneric, lateral stânga, am deslușit niște pancarte turistice. Am urcat pe potecuță ce se făcea spre ele și... am ajuns! Era exact locul unde începea poteca GR (adică Grand Randonee, Marea Plimbare) ce traversa zona Calangue! Aici era locul perfect pentru mine! Aveam apă, ca să beau și să îmi fac baie. De asemenea, era aproape și de zona locuită, pentru aprovizionare, și de natură, pentru a-mi găsi loc de campat. Era de asemena locul de unde se pleca în excursii pentru zona Calangue și, datorită panourilor acelea turistice, aveam și hărți pentru a mă dumiri ce am de făcut!
Doamne, slavă Ție pentru toate!
Am stat în Calanque 10 zile: 5 aici - de unde am făcut diverse excursii prin munți sau la mare și 5 zile în Calanque de Sugiton, una din cele mai frumoase zone ale coastei de azur!
Atenție!! Nu este voie niciunde să campezi în cadrul acestui parc natural și nu ai apă deloc! Însă există câteva portulețe de unde te poți aproviziona cu apă și există o potecă superbă ce traversează această zonă! 

    în Calanque nu ai voie să campezi, așa că a trebuit să găsesc un loc mai ascuns
     munții din apropierea zonei în care am dormit
    Cât de frumoasă este lumea în care ne-am născut!
     Calanque
     Calanque. Imagine văzută din potecă

    Calanque. Imagine de ansamblu

    Calanque de Sugiton
     Calangue

     Calanque de Sugiton

Un comentariu:

  1. https://www.google.ro/maps/place/Plage+de+la+Calanque+de+Sugiton/@43.211936,5.45426,3a,46.8y,54.52h,71.99t/data=!3m8!1e1!3m6!1s-9CDSzeXL2t4%2FVU3KvVNWPaI%2FAAAAAAAAABo%2FumA7NVQ0dVY!2e4!3e11!6s%2F%2Flh3.googleusercontent.com%2F-9CDSzeXL2t4%2FVU3KvVNWPaI%2FAAAAAAAAABo%2FumA7NVQ0dVY%2Fw203-h101-n-k-no%2F!7i3584!8i1792!4m2!3m1!1s0x0000000000000000:0x7c352583db82e0be!6m1!1e1

    RăspundețiȘtergere